Neem contact op
[layerslider id=”1″]

Behandeling

Behandeling door de osteopaat voor paard en hond

In Nederland wordt door steeds meer paarden- en honden eigenaren ingezien dat hun dier veel baat heeft bij osteopathie. Mede doordat dierenartsen en paardenklinieken ook meer bekend zijn geworden met de effecten van osteopathie, wordt eigenaren vaker geadviseerd een erkend osteopaat (EDO®) te benaderen. Osteopaten die erkend zijn kunt u terugvinden in het kwaliteitsregister IREO; International Register for Equine Osteopathy.

Voor eigenaren van paard en hond is Osteopathie is vaak nog wel een onbekend begrip. Doorgaans denken we veel als in de mensenwereld waarin je met een blessure naar de (manuele)fysiotherapeut gaat of als je nek “vastzit” naar de chiropractor. Dit zijn de meer bekende behandelmethode. De kracht van een behandeling door een erkend osteopaat zit hem nu juist in het feit dat er wordt gekeken naar het dier in zijn totaliteit en niet alleen naar de “pijn”klacht lokaal. De osteopaat combineert dus o.a. de technieken van zowel de paardenfysiotherapeut als de chiropractor, kijkt naar functioneren op orgaanniveau, het zenuwstelsel en het cranio-sacrale systeem.

Osteopathie wordt hierdoor veelvuldig geadviseerd en kan zowel curatief als preventief worden ingezet, dus om een dier van klachten af te helpen, of om juist te voorkomen dat het dier klachten krijgt.