Neem contact op

Equisimulator

Naast osteopaat voor paarden en honden ben ik ook al 18 jaar werkzaam als fysio-en manueel therapeut voor mensen. De laatste jaren heb ik me alleen gericht op de osteopathie voor dieren, maar omdat ik geregeld tegenkom dat een ruiter/amazone scheef op het paard zit, heb ik besloten me nu ook op de combinatie paard en ruiter te richten.. Een ruiter/amazone die meer bewust is van zijn/haar eigen houding en zit, helpt het paard daar enorm mee. Uiteindelijk moet het paard zich altijd maar aanpassen als wij er scheef opzitten, hetgeen kan leiden tot allerlei lichamellijke problemen bij het paard. Door bewuster te zijn van je eigen houding, denk je ook meer na over de biomechanica van het paard, en dat is alleen maar hartstikke leuk en interessant!

Een heel mooi hulpmiddel dat ik gebruik is de Equisimulator.

De Equisimulator is een mechanisch apparaat dat kan stappen, draven en galopperen! Ideaal om de houding en zit van de ruiter/amazone te beoordelen en indien nodig te verbeteren, zonder dat je rekening hoeft te houden met een echt paard.

Het doel van werken met de Equisimulator, is een beeld te krijgen van jouw eigen houding en zit. Zit jij recht? Steekt 1 been meer af, of zit je met 1 heup toch wat opgetrokken? Dat kan heel mooi beoordeeld en gecorrigeerd worden waar nodig.

Ik beoordeel de ruiter/amazone op de Equisimulator en geef advies hoe eventueel iets aan te passen, en mogelijk ook oefeningen om specifieke voorkeurshouding aan te passen. Met deze info kun je op je eigen paard verder oefenen en ervaren hoe je paard daar op reageert.

Op de Equisimulator ligt een heel fijn gloednieuw (en symmetrisch!) zadel van Schutte Zadelatelier, dus je hoeft alleen maar je rijkleding aan te trekken.. Een cap is niet nodig, de Sim is totaal braaf, zadelmak en ongevaarlijk!