Neem contact op
Slide background

Anamnese

Een behandeling osteopathie van een paard of pony start met een anamnese: dit is een vraaggesprek met de eigenaar/berijder waaruit naar voren komt op welk vlak er problemen met het paard zijn.

Inspectie

Daarna wordt bekeken hoe het paard zich presenteert; hoe is  het met de bespiering, de vacht, de stand van de benen, de stand van het bekken en hoe is de energie van het paard?
Vervolgens wordt aan de hand gestapt en/of gedraafd. Soms zal ook het paard onder het zadel bekeken worden als dit relevant is voor een beeldvorming.

Fysiek onderzoek

Vervolgens zal ik het gehele paard onderzoeken en beoordeel ik de bewegelijkheid van alle drie samenwerkende systemen: het pariëtaal systeem (botten, gewrichten , spieren en pezen), het visceraal systeem (organen, bloedvaten- en lymfestelsel) en het cranio-sacraal systeem (schedelbotten, heiligbeen en ruggenmergskanaal met vliezen).

Behandeling

Wanneer ik blokkades in één of meerdere systemen vind, zal ik die met manuele technieken (d.w.z. met mijn handen) losmaken om zo weer een balans in bewegen in alle systemen te creëren en daarmee het zelfherstellend vermogen van het paard te optimaliseren.

Advies

Na de behandeling kan het paard spierpijn hebben, en/of moeite de nieuwe balans te vinden.

Ik sluit de behandeling altijd af met het geven van advies aan de eigenaar/berijder hoe met het paard om te gaan de eerste dagen/ weken na de behandeling.

De totale behandeling van een paard of pony zal +/- een uur en 15 minuten duren.