Neem contact op
Slide background

Paardenosteopathie

Osteopathie voor paarden is een vertaling en aanpassing van de principes van de humane osteopathie, naar de fysiologie en anatomie van het paard.

Osteopathie is een holistische benadering van het lichaam, dat wil zeggen het lichaam als eenheid. De structuren van alle systemen moeten goed bewegen en de samenwerking tussen de systemen moet in balans zijn. Een lichaam in balans geneest zichzelf. Alle anatomische en fysiologische structuren, gevoed door alle nodige lichaamsvloeistoffen zorgen voor vitaliteit.

Wanneer de balans in het lichaam verstoord is na bijvoorbeeld een val, ziekte, stress of overbelasting, kan de vitaliteit van het paard afnemen. Op lange termijn kan dit leiden tot ontwikkelen van (chronische) ziektes, orgaandysfunctie en/of gewrichtsproblemen.

Door toepassen van manuele technieken creëert de osteopaat weer mobiliteit van anatomische/ fysiologische structuren, en daarmee de mogelijkheid voor het paard tot zelfherstellende krachten die leiden tot balans/ homeostase en daarmee vitaliteit.