Neem contact op
Slide background

Wie is paardenosteopaat Marlies van Dijk

Hoe begon ik

Opgroeiend in het buitengebied  van Apeldoorn, in Wenum Wiesel, kwam ik als 4 jarig meisje in contact met pony’s en paarden.

Met diverse pony’s en paarden heb ik wedstrijden gereden in dressuur, springen en crossen. Ik doorliep succesvol Fase 1 van de ORUN opleiding. Enige tijd ben ik ook werkzaam geweest als groom en amazone bij een springstal in Putten en bij Trakehner Stoeterij De Berkenhoeve. Tijdens die periode zag ik wel eens een paardenfysiotherapeut een paard behandelen, en ik was heel enthousiast over het werken met paarden op die manier.

Paardenfysiotherapie

Met het idee in de toekomst paardenfysiotherapie te gaan doen, startte ik in 1997 de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik het werken met mensen toch ook wel erg leuk en interessant vind. In 2001 studeerde ik af als humaan fysiotherapeute. Omdat ik in de praktijk merkte dat ik toch beperkt was in mijn behandeltechnieken als fysiotherapeute besloot ik de Post HBO-opleiding tot Orthopedisch Manueel Therapeute (OOMT) te volgen. In december 2006 studeerde ik af als Orthopedisch Manueel Therapeute.

Al jaren werk ik met plezier met mensen, maar tijdens een reis door Australië kwam toch de kriebel voor het werken met paarden terug… Het was tijd mijn droom te gaan verwezenlijken.

Het Vluggen Instituut

In januari 2012 startte ik de 2-jarige opleiding  tot paardenosteopaat (Equine Osteopath EDO) aan Het Vluggen Instituut in Obspringen, Duitsland.

Mijn docent, Janek Vluggen, is één van de pioniers op gebied van de ontwikkeling van de paardenosteopathie. In navolging van de Franse dierenarts Dominique Giniaux, bracht Janek, samen met Pascal Evrard, osteopathie voor paarden naar de hoogst mogelijke standaard, rekening houdend met alle pijlers van de moderne osteopathie.

Equine Osteopath (EDO)

Op 15 december 2013 behaalde ik het diploma Equine Osteopath EDO.
Ik ben trots op het feit dat ik van Janek Vluggen het vak heb mogen leren. Zijn oneindige vakkennis, passie en gedrevenheid waren een enorme motivatie de studie te volbrengen.

In de toekomst zal ik (na)scholing binnen het vakgebied blijven volgen om zo veel mogelijk naar de laatste standaarden binnen de paardenosteopathie te kunnen werken.

Ik sta ingeschreven in het International Register for Equine Osteopathy EDO (www.irequineosteo.org)  en bij het WAEO (Worldwide Alliance of Equine Osteopaths) www.equineosteopathy.org